Προσωπικές Σκέψεις Σχετικά Με Την Λειτουργία Των Πραγμάτων

Κάθε ασθενής χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους που έχω συναντήσει είπε ότι κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εμπειρίας απώλειας βάρους αισθάνθηκε σαν απάτη. Μια απάτη είναι κάποιος που προσποιείται ότι είναι αυτό που δεν είναι, ένας απατεώνας.

Δεδομένου αυτού του ορισμού, φυσικά αισθανόμαστε μια απάτη!

Σχεδόν μια νύχτα γίνεται το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έχουμε εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε στην πραγματικότητα ένα λιπαρό άτομο που μεταμφιέζεται σε ένα λεπτό σώμα. Φυσικά αισθανόμαστε μια απάτη!

Η απώλεια βάρους μετά από γαστρική παράκαμψη είναι τόσο γρήγορη και συνεπής και δεν υπάρχει χρόνος για παύση και εξοικείωση με τον εαυτό μας καθώς το μέγεθος μας μειώνεται και βελτιώνεται η υγεία μας. Έτσι, ενώ το σώμα προσαρμόζεται στο νέο υγιές βάρος του, το μυαλό μας είναι αργό να προφθάσει. Βλέπει ακόμα ένα λιπαρό άτομο και αυτό το μικρότερο σώμα είναι ξένο και άγνωστο. Είναι απατεώνας. Μια μεταμφίεση. Μια απάτη.

Να είστε βέβαιοι ότι αυτή η φάση της απάτης είναι φυσιολογική και συνεπής μεταξύ των ανθρώπων που βιώνουν γρήγορη μαζική απώλεια βάρους, είναι μέρος του μετασχηματισμού. Να είστε παρηγορημένοι γνωρίζοντας τα συναισθήματα της απάτης θα περάσει. Καθώς γνωρίζουμε τις κατώτερες διαστάσεις μας, τα στέκια από τις παθολογικά παχύσαρκες μέρες μας θα περάσουν.

Εάν ένας βαριατρικός ασθενής μετά από αρκετά χρόνια επιτυχούς συντήρησης βάρους γρήγορα ανέκτησε το βάρος, θα αισθανόταν τόσο μια απάτη στο νέο σώμα του υπερσχηματισμένου μεγέθους όσο και στο νέο σώμα τους. Τα συναισθήματα απάτης είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν όταν μια αλλαγή είναι τόσο γρήγορη και αποτελεσματική όσο η απώλεια βάρους γαστρικής παράκαμψης.

Για πολλούς ασθενείς, ένα διαφορετικό αίσθημα απάτης είναι προφανές όταν άλλοι αρχίζουν να παρατηρούν και να σχολιάζουν την απώλεια βάρους. Εκτός από τη διαχείριση των δικών μας συναισθημάτων αλλαγής, πρέπει να διαχειριστούμε την ανατροφοδότηση από τους άλλους, πολλά από τα οποία είναι ανεπιθύμητα.

Οι ασθενείς που έχουν κρατήσει τη χειρουργική τους ιδιωτική αισθάνονται δόλια όταν απαντούν «χάνω το βάρος με την κατανάλωση λιγότερων, ελέγχοντας τη λήψη ζάχαρης και λίπους και την άσκηση», τα οποία είναι αλήθεια.

Οι ασθενείς που μιλούν ανοιχτά για τη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους τους μπορεί να ειπωθεί ότι η χειρουργική επέμβαση ήταν εύκολη λύση από την παχυσαρκία.

Μπορεί να ακούσουν για χειρουργικές επεμβάσεις, να πάρουν τις προειδοποιήσεις για την ανάκτηση του βάρους και να θεραπευτούν σε πλήθος άλλων μύθων. Αυτή η ανατροφοδότηση μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε δόλια.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με γαστρική παράκαμψη δεν χρειάζονται άσκηση για να χάσουν βάρος. Αυτό συμβαίνει επειδή καταναλώνουν λιγότερη τροφή, η οποία με τη σειρά της μειώνει την πρόσληψη θερμίδων τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν γαστρική παράκαμψη έχασαν κατά μέσο όρο περισσότερα από 55 κιλά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους μετά την επέμβαση. Διαπίστωσαν επίσης ότι όσοι είχαν γαστρική παράκαμψη ζύγιζαν περίπου δύο κιλά λιγότερο από εκείνους που δεν είχαν χειρουργηθεί.

Δεν πρέπει να τα θεωρούμε ως αντικαταστάτες των ανθρώπων που έχουν γράψει κείμενα. Παρέχουν απλώς βοήθεια στους συγγραφείς περιεχομένου, απαλλαγούμε από το μπλοκ συγγραφέα και δημιουργούν ιδέες περιεχομένου σε κλίμακα.

Ένας ασθενής απώλειας βάρους δήλωσε ότι είναι καλύτερο: “αυτό που βρίσκω τόσο ενδιαφέρον και λυπηρό για τους ασθενείς που είναι βαριατρικοί: μας ντρέπεται όταν είμαστε λίπος και μας ντρέπεται όταν κάνουμε κάτι γι ‘αυτό”.

Δεν είναι δόλιο να υποβληθείτε σε ιατρική θεραπεία για μια ασθένεια που σας σκοτώνει.

Ο ασθενής χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους που δέχεται αυτό ως γεγονός επιτυχώς ξεπερνά το αίσθημα απάτης. Αυτός ο ασθενής γιορτάζει το θαύμα της σύγχρονης ιατρικής και μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Είπα να λέω στον σύζυγό μου, «δεν είμαι παρά μια λιτή κυρία που περιβάλλει τα μικρά ρούχα». Δεν μου άρεσε να μιλήσω έτσι για τον εαυτό μου και ρώτησα: “αν ο καλύτερος φίλος σου πέτυχε να χάσει βάρος – με όποια ιατρικά διαθέσιμα της – θα μιλούσες μαζί της με τον τρόπο που μιλάς στον εαυτό σου; υποβλήθηκαν σε θεραπεία για μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια με την καλύτερη ιατρική επιστήμη που πρέπει να προσφέρει θα λέγατε ότι ήταν απάτη για να υποβληθεί αυτή η θεραπεία για να σώσει τη ζωή της; ” Έκανε ένα εξαιρετικό σημείο.

Δεν αισθάνομαι πλέον σαν απάτη, αλλά μου λείπει το θαυμασμό και το δέος που συνδέεται με τη νέα ταχύτητα και μαζική απώλεια βάρους. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου ήμουν συγκλονισμένος να δω τη δική μου αντανάκλαση και φοβερό από τα μικρά ρούχα που μου ταιριάζουν. Σπούδασα με θαυμασμό κάθε μέρος του σώματος, τον τρόπο που κινήθηκε και αισθάνθηκε και κοίταξε.

Υπολόγισα τα νεύρα μου και έλασα τα δάχτυλά μου πάνω από τις παρειές μου – δεν το ένιωθα ποτέ πριν ανακαλύψω το θαύμα του ανθρώπινου σκελετού. Σήμερα είναι όλα συνηθισμένα: αυτός είμαι εγώ. Δεν είναι πλέον εκπληκτικό σοκ. Δεν αισθάνομαι πλέον σαν απάτη.