Μύθος: Οι Ασθενείς Με Γαστρική Παράκαμψη Δεν Χρειάζονται Άσκηση Για Να Χάσουν Βάρος

Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από το να ακούς έναν ασθενή με γαστρική παράκαμψη να καυχιέται ότι δεν χρειάστηκε να ασκηθεί για να χάσει βάρος. Είναι αλήθεια; 

Ασθενείς Με Γαστρική Παράκαμψη

Οι ασθενείς θα χάσουν βάρος χωρίς να σηκώσουν το δάχτυλό τους. Στην πραγματικότητα, για πολλούς, η έλλειψη σωματικής προσπάθειας που απαιτείται για να χάσουν βάρος είναι ένα ελκυστικό μέρος της χειρουργικής επέμβασης απώλειας βάρους. Όμως, οι ασθενείς που δεν χρησιμοποιούν τον χρόνο της ταχείας απώλειας βάρους για να ενσωματώσουν την άσκηση στον τρόπο ζωής τους, κάνουν στον εαυτό τους σοβαρή κακή υπηρεσία.

Το Black Latte είναι ένα καυτό θέμα εδώ και λίγο καιρό. Οι άνθρωποι έχουν συζητήσει αν είναι πραγματικά το καλύτερο ποτό για απώλεια βάρους ή όχι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ο μαύρος καφές (Black Latte) μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Έχει αποδειχθεί από πολλές μελέτες ότι η κατανάλωση περισσότερης καφεΐνης δεν θα βλάψει την υγεία σας.

Είμαι της άποψης ότι ο μαύρος καφές μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, επειδή ενισχύει το μεταβολισμό σας και βοηθά στην καύση λίπους. Πάντα αγαπούσα τον μαύρο καφέ και ξέρω ότι είναι καλό για μένα γιατί έχω διαβάσει όλα τα οφέλη του.

Η Παχυσαρκία Σακατεύει Το Σώμα

Οι οστικοί ιστοί παραβιάζονται, οι αρθρώσεις είναι πρησμένες, το αγγειακό σύστημα είναι ανεπαρκές και ο σκελετός υπερφορτωμένος. Μερικά νοσηρά παχύσαρκα άτομα είναι τόσο ανάπηρα από το να κουβαλούν το υπερβολικό βάρος που είναι καθηλωμένα σε αναπηρικά καροτσάκια και σκούτερ. Λαχταρούν να περπατήσουν ανώδυνα μέσα σε ένα πάρκο ή μουσείο. 

Όταν οι προεγχειρητικοί ασθενείς φαντάζονται τη ζωή μετά από χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους, υποπτεύομαι ότι δεν υπάρχει αναπηρική καρέκλα, σκούτερ ή μπαστούνι σε αυτό το όνειρο. Οι ασθενείς ονειρεύονται κινητικότητα και δύναμη στο σώμα τους.

Καθώς το βάρος χάνεται, το βάρος στα οστά, τις αρθρώσεις και το αγγειακό σύστημα μειώνεται. Και το σώμα είναι ένα υπέροχο μηχάνημα – δεδομένης της σωστής διατροφής και φυσικής κίνησης, θα ξαναχτίσει το σπασμένο του πλαίσιο. Τα συστήματα θα γίνουν ισχυρά και ζωτικά.

Ο Τρόπος Για Να Θεραπεύσετε Το Σώμα Είναι Η Άσκηση

Οι ασθενείς δεν χρειάζεται να σηκωθούν από το χειρουργικό κρεβάτι και να τρέξουν μαραθώνιο. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται ποτέ να τρέξουν. Πρέπει όμως να μετακινήσουν το σώμα τους: να περπατήσουν, να τεντωθούν, να λυγίσουν, να εισπνεύσουν και να εκπνεύσουν. Οι ασθενείς που θέλουν να επωφεληθούν πλήρως από τη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους πρέπει να συμμετέχουν σε καθημερινή σωματική άσκηση.

Η άσκηση, όπως και να έχει οριστεί, είναι το πιο αποτελεσματικό, πιο ευχάριστο, πιο ωφέλιμο δώρο που μπορεί κανείς να χαρίσει στον εαυτό του ενώ αναρρώνει από την απειλητική για τη ζωή, σαρωτική νοσηρή παχυσαρκία. Οι ασθενείς που ξεκινούν ένα πρόγραμμα άσκησης γρήγορα μετά τη χειρουργική επέμβαση αναφέρουν μακροπρόθεσμη επιτυχία στο βάρος. Οι ασκούμενοι σπάνια αναφέρουν αύξηση του βάρους.

Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να γίνω σε φόρμα. Η φιλοσοφία της άσκησης έχει αλλάξει. Πέρασαν οι εποχές του “κάνε το να κάψει” και “χωρίς πόνο, χωρίς κέρδος”. Οι ειδικοί της άσκησης λένε ότι κινήστε το σώμα σας 30 λεπτά την ημέρα και τα οφέλη θα έχουν απήχηση σε όλο σας το είναι. Οι τραυματισμοί μειώνονται και η εξάντληση δεν είναι ο στόχος. Η συνέπεια είναι το μόνο που απαιτείται

Η φυσική κατάσταση δεν θεωρείται πλέον ακριβής επιστήμη – μας δίνεται η άδεια να βρούμε αυτό που λειτουργεί και να το απολαύσουμε. Ενσωματώστε καρδιαγγειακή, ευελιξία και προπόνηση δύναμης στο πρόγραμμα άσκησης: οι τρεις λειτουργούν συνδυαστικά για να σας βοηθήσουν να γίνετε υγιείς, ευέλικτοι και να διατηρήσετε το μεταβολισμό.

Για Να Αποκατασταθεί Η Ποιότητα Ζωής, Απαιτείται Άσκηση

Το σώμα σχεδιάστηκε για να απαιτεί ένα ορισμένο ελάχιστο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας. Όταν απουσιάζει η σωματική δραστηριότητα προκύπτει παχυσαρκία. Το σώμα μας δεν ευδοκιμεί όταν είναι καθιστικό. Είναι επομένως ζωτικής σημασίας να εντάξουμε σκόπιμα την κίνηση στη ζωή μας.

Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη ζωή σας, μετά από χειρουργική επέμβαση το σώμα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στα οφέλη της φυσικής κίνησης. Η χειρουργική επέμβαση είναι το πρώτο βήμα για την καλύτερη υγεία και τον έλεγχο της παχυσαρκίας περιορίζοντας την πρόσληψη τροφής. 

Μετά τη χειρουργική επέμβαση είναι η χρυσή ευκαιρία να συγκεντρώσετε όλη την πειθαρχία και να λάβετε θέση για μια πιο υγιή, ευτυχισμένη, μεγαλύτερη και πιο παραγωγική ζωή. Οι ασθενείς πρέπει να ασκούνται περισσότερο από ό, τι κάναμε στο παρελθόν και περισσότερο από ό,τι είναι βολικό.

Παρακαλώ τους ασθενείς: «Μην κάνετε το λάθος να καθυστερήσετε το πρόγραμμα άσκησής σας μέχρι να φύγει το βάρος. Εάν αποτύχετε να ασκηθείτε κατά τη φάση της ταχείας απώλειας βάρους το δέρμα σας θα χαλαρώσει, η ενέργειά σας θα καθυστερήσει και ο μεταβολισμός σας θα επιβραδυνθεί. Απώλεια βάρους θα είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Θα χάσετε την ευκαιρία να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας καθώς θέτετε ρεαλιστικούς στόχους φυσικής κατάστασης και τους επιτυγχάνετε. Θα χάσετε την ευφορία από τα οξυγονωμένα κύτταρα. Θα προδώσετε τον εαυτό σας».