Πώς Βιταμίνες Και Μέταλλα Σας Βοηθούν Κάθε Μέρα Στην Υγεία Σας

Τι χρειάζεται για να νιώσετε υπέροχα; Μήπως δεν τρώτε τίποτα άλλο παρά λαχανικά σε κάθε γεύμα; Χαλαρώστε, εφόσον τρώτε σωστά , αλλά η προσθήκη βιταμινών και μετάλλων μπορεί να είναι ακριβώς το τέχνασμα που χρειάζεστε.

Οι Άνδρες Απαιτούν Διαφορετικές Βιταμίνες Και Μέταλλα Από Τις Γυναίκες

Μια καθημερινή βιταμίνη για άνδρες πρέπει να έχει υψηλότερες συγκεντρώσεις Β12 και Β6. Μια άλλη χρήσιμη βιταμίνη για την πρόληψη της τριχόπτωσης είναι η βιταμίνη Η. Παράλληλα με το φολικό οξύ, η βιταμίνη H θα βοηθήσει στην αναγέννηση των κυττάρων και στη μείωση των σημείων γήρανσης. Η βιταμίνη Ε και το λυκοπένιο είναι επίσης επωφελείς για την υγεία των αρσενικών προσφύγων.

Το ασβέστιο βοηθά στην κατασκευή και διατήρηση ισχυρών οστών. Το σώμα σας χρειάζεται βιταμίνη D, όμως, για να απορροφήσει σωστά το ασβέστιο. Το φως του ήλιου, ορισμένα τρόφιμα και συμπληρώματα βιταμίνης D μπορούν να βοηθήσουν στην απορρόφηση. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία απορρόφησης του ασβεστίου.

Έχετε προβλήματα με το όραμά σας πρόσφατα ή απλά ανησυχείτε για τη διατήρηση της υγείας των ματιών σας; Προσπαθήστε να παίρνετε βιταμίνες όπως τα Ωμέγα-3, C, E και Zink. Όχι μόνο αυτά βοηθούν στην καλή φροντίδα των ματιών, αλλά βοηθούν και σε άλλες πτυχές της διατήρησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Όταν ψάχνετε για συμπληρώματα, βεβαιωθείτε ότι ψάχνετε για εκείνα που είναι στην πιο αγνή μορφή τους. Για παράδειγμα, η βιταμίνη D3 είναι η καθαρότερη μορφή αυτού του συμπληρώματος και η D2 είναι η συνθετική έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι ο τελευταίος μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικός και μπορεί να σας δώσει διαφορετικά αποτελέσματα από όσα ελπίζατε.

Αν σκοπεύετε να πάρετε οποιεσδήποτε βιταμίνες και μέταλλα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να τα προγραμματίσετε γύρω από τις ώρες φαγητού. Όταν τρώτε και χωνεύετε τα τρόφιμά σας, παράγεται οξύ στομάχου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση οποιωνδήποτε βιταμινών καταναλώνετε, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικές.

Η Ριβοφλαβίνη Μπορεί Να Βοηθήσει Στην Αύξηση Των Ερυθρών Αιμοσφαιρίων

Η ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσει πλήθος συμπτωμάτων, όπως μειωμένο αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και περιεκτικότητα σε αιμοσφαιρίνη, ραγισμένα χείλη και λεκέδες δέρματος. Η βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας, του καταρράκτη και του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα, ακόμα και του καρκίνου.

Δεν έχει νόημα η χρήση προγεννητικών βιταμινών σε περίπτωση εμμηνόπαυσης. Οι μη έγκυες γυναίκες λαμβάνουν συχνά αυτά τα είδη βιταμινών για τα νύχια και τα μαλλιά τους. Αν και αυτό μπορεί να είναι ασφαλές, οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση μπορούν να λάβουν πάρα πολύ σίδηρο παίρνοντας τους.

Τα Εσπεριδοειδή Μπορεί Να Είναι Μια Μεγάλη Πηγή Βιταμίνης C

Αν δεν νομίζετε ότι παίρνετε αρκετές υγιείς βιταμίνες και μέταλλα από την καθημερινή διατροφή σας, υπάρχουν πάντα συμπληρώματα που μπορείτε να πάρετε. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταπολεμήσει τόσο διαφορετικά προβλήματα όπως το κρύο, τα δερματικά προβλήματα, την ακμή, τις μολύνσεις, τις ασθένειες των ούλων και πολλά άλλα. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι βοηθά με τέτοιες σοβαρές καταστάσεις όπως η ADHD, η νόσος του Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας.

Εάν είστε ενήλικας που επιθυμεί τις κομψές βιταμίνες όπως αυτές για τα παιδιά, μπορείτε να τις πάρετε και εσείς. Μια κόμμι βιταμίνη δεν θα κάνει το τέχνασμα. Προσδιορίστε τη σωστή διατροφή για σας και πολλαπλασιάστε ανάλογα. Αλλά διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα, καθώς μπορεί να είναι ένα πρόβλημα να πάρετε πάρα πολλά από αυτά ταυτόχρονα.

Όταν Παίρνετε Τις Βιταμίνες Σας, Σιγουρευτείτε Πάντα Ότι Τρώτε Κάτι Μαζί Τους

Οι βιταμίνες με άδειο στομάχι μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα και να έχετε ένα στομαχι ενοχλημένο. Δεν θέλετε να αισθάνεστε ναυτία, αλλά θέλετε να εστιάσετε στα θετικά αποτελέσματα που θα σας προσφέρουν οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά.

Έτσι τώρα που ξέρετε πώς να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο, πάρτε μερικές βιταμίνες και μέταλλα.

Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε τα προβλήματα υγείας σας, θα λάβετε μέτρα για να αισθανθείτε καταπληκτικά. Καθώς διαβάζετε περισσότερα σχετικά με το θέμα, η τεχνογνωσία σας θα αυξηθεί, οπότε μην σταματήσετε με αυτό το άρθρο!