Πώς Να Κάνετε Το Juicing Μέρος Της Υγιεινής Διατροφής Σας

Αν ψάχνετε για ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας, το οποίο θα επηρεάσει δραματικά την πορεία της ζωής σας, αυτό θα μπορούσε να είναι αυτό. Ο χυμός είναι ένας φυσικός τρόπος για να γίνεις πιο υγιής, πιο ενεργητικός και πιο νεανικός από όσο θα μπορούσες να σκεφτείς. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς.

Το Juicing Μέρος Της Υγιεινής Διατροφής

Τα σκοτεινά φυλλώδη χόρτα επωφελούνται από την προσθήκη ενός αγγουριού κατά το χυμό. Τα περισσότερα φυλλώδη πράσινα έχουν μια ισχυρή, μερικές φορές δυσάρεστη γεύση. Το αγγούρι βοηθά στην εξουδετέρωση της κακής γεύσης άλλων φυλλωδών χόρτων και προσθέτει μια ωραία γεύση δική του. Έχει επίσης έναν τόνο θρεπτικών συστατικών σε αυτό, ειδικά αν συμπεριλάβετε το δέρμα.

Εάν είστε διαβήτης ή αλλιώς ευαίσθητος στη ζάχαρη στη διατροφή σας, να είστε προσεκτικοί με το χυμό. Πολλοί χυμοί φρούτων θα έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, με αποτέλεσμα την άνοδο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, ειδικά εάν πίνετε χυμό με άδειο στομάχι. Προσπαθήστε να διαλύσετε τους χυμούς σας με νερό για να μειώσετε αυτό το πρόβλημα.

Χρησιμοποιήστε το αγγούρι ως ένα εξαιρετικό μαντήλι γεύσης όταν χυτεύετε χόρτα. Το αγγούρι είναι εξαιρετικό στην κάλυψη των ισχυρών γεύσεων που είναι εγγενείς στα χόρτα. Τα οφέλη για την υγεία του χυμού δεν πρόκειται να σας βοηθήσουν πολύ εάν δεν μπορείτε να το πιείτε. Το αγγούρι έχει επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι γεμάτο από σημαντικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Κάντε Κάποια Δοκιμή Για Να Βρείτε Τι Είδους Χυμό Αναμιγνύετε

Μαλακότερα φρούτα όπως τα ροδάκινα ή οι φράουλες θα έχουν πολύ πιο παχιά συνοχή από τα σκληρότερα φρούτα όπως τα μήλα. Ανακατέψτε τα σε διαφορετικά ποσά για να δείτε τι κάνει τη συνοχή του ποτού που σας αρέσει το καλύτερο. Όσο περισσότερο σας αρέσει, τόσο περισσότερο θα το πίνετε!

Εάν πρόκειται να ξεκινήσετε μια δίαιτα από χυμό, ίσως είναι χρήσιμο να αρχίσετε με λίγες μέρες να τρώτε κυρίως φρούτα και λαχανικά πριν μεταβείτε σε όλα τα χυμό. Αυτό βοηθά στη μείωση της εξάρτησης από τη ζάχαρη, το αλεύρι και άλλα κοινά συνηθισμένα τρόφιμα που μπορούν να κάνουν μια διατροφή χυμού δύσκολη στην κατάποση.

Εάν κάνετε χυμό καρότου, εδώ είναι λίγο άκρη για να δώσει μια καλύτερη, πιο ενδιαφέρουσα γεύση. Προσπαθήστε να προσθέσετε κιλόντρο! Έχει μια ωραία, αναζωογονητική, ικανοποιητική όψη που συμπληρώνει τη γλυκύτητα του χυμού καρότου. Εάν είστε βαρεθεί με τις κανονικές συνταγές χυμού καρότου, γιατί να μην το δοκιμάσετε; Είναι αρκετά καλό.

Ορισμένα Στοιχεία Δεν Γίνονται Μόνο Για Τον Αποχυμωτή

Ειδικά εάν είναι μαλακά και εύθραυστα. Για παράδειγμα, ποτέ δεν θα μπορείτε να φτιάξετε ένα χυμό που είναι κυρίως μπανάνα, αλλά μπορείτε να βάζετε μισή μπανάνα σε χυμό φτιαγμένο με άλλα σκληρότερα προϊόντα. Τα ροδάκινα τείνουν να δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Θα πρέπει πάντα να αφαιρείτε τις λάκκους από τα φρούτα, όπως τα ροδάκινα ή τα δαμάσκηνα, πριν από το χυμό ή θα μπορούσατε να γεμίζετε τις λεπίδες στον αποχυμωτή σας. Οι σπόροι μήλων περιέχουν κυανιούχα, επομένως είναι καλύτερο να μην τρώνε κανείς αυτά. Οι σπόροι εσπεριδοειδών μπορούν να είναι πικροί και αρκετά μεγάλοι για να προκαλέσουν βλάβη στο μηχάνημά σας, οπότε διαλέξτε και αυτές!

Όταν αποφασίζετε για έναν αποχυμωτή, αναζητήστε ένα που είναι εύκολο να διαχωρίσετε και να καθαρίσετε. Αν η αποσυναρμολόγηση, ο καθαρισμός και η συναρμολόγηση του αποχυμωτή σας καταναλώνει το καλύτερο μέρος μιας ώρας, θα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να το χρησιμοποιήσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει αμέσως τον αποχυμωτή, επειδή τα συστατικά είναι ευκολότερα καθαρά αν ο πολτός δεν έχει στεγνώσει.

Ένα φλιτζάνι χυμό θα είναι ισοδύναμο με ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό των πραγματικών λαχανικών ή φρούτων, που σημαίνει ότι ένα φλιτζάνι χυμό μπορεί επίσης να είναι ίσο με να κάνει περισσότερες μερίδες στην τροφή πυραμίδα. Για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι χυμό καρότου είναι ισοδύναμο με τέσσερα φλιτζάνια καρότο σε κύβους!

Όταν πρόκειται για χυμό, ένα πράγμα που θέλετε να έχετε κατά νου είναι ότι θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας θα είναι σε θέση να κρατήσει όλα τα φρούτα και τα λαχανικά σας που χρειάζεστε. Αυτό είναι σημαντικό επειδή θα χρειαστείτε πολύ χώρο, διατηρώντας τα συστατικά σας σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί να τους προκαλέσει να χαλάσουν ταχύτερα.

Κρατήστε το καθεστώς χυμού απλό. Εάν το κάνετε πολύ περίπλοκο, θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να το κολλήσετε. Αντί να χρησιμοποιήσετε περίτεχνα συνταγές χυμού πολλών διαφορετικών τύπων προϊόντων, απλώς κολλήστε με 2 ή 3 λαχανικά. Τα μήλα συνδυάζονται όμορφα με πολλά διαφορετικά λαχανικά και προσφέρουν λίγο γλυκύτητα.

Όταν πρόκειται για χυμό, ένα πράγμα που θέλετε να έχετε κατά νου είναι ότι αν θέλετε να το αποθηκεύσετε για περισσότερο από μια μέρα που θέλετε να το κρατήσετε ψυχρό και αεροστεγές. Αυτό είναι σημαντικό επειδή με την έλλειψη συντηρητικών, ο χυμός σας θα χαλάσει ταχύτερα από ό, τι κατάστημα αγόρασε είδη.

Τώρα, δεν θέλετε να προσθέσετε χυμούς στη ζωή σας;

Αυτό το άρθρο σας έδειξε όχι μόνο τα οφέλη του τι χυμό μπορεί να κάνει για την υγεία και τη ζωτικότητά σας, αλλά σας έδειξε επίσης πόσο απλό και εύκολο είναι να κάνετε. Πάρτε αυτές τις συμβουλές και να είστε καλά στο δρόμο σας προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής του χυμού.